Inleiding
Ja we weten het: ‘Waar blijft de Nieuwsbrief...!’. Inmiddels hebben we al veel mailtjes van deze strekking ontvangen. In onze laatste Nieuwsbrief voor de zomervakantie hebben we echter geschreven dat de Nieuwsbrief voortaan gratis is en... inderdaad... onregelmatig verschijnt. Door omstandigheden verscheen Nieuwsbrief 37 pas in september.

We waren nog maar net terug uit Italië of we hadden topjazz in huis.

Vrijdag 28 juli 2006 19.30
speelde het Trio Mike Roelofs In het kader van de Jazz Night Before 2006. Tom van Acker contrabas, Stefan Kremer - drums, Mike Roelofs - piano. Mike Roelofs is vaak te zien op binnen- en buitenlandse podia, en speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival in 2003.

Zaterdag 2 september 2006 19.30
Wij hopen dat u ook genoten hebt van een welverdiende zomervakantie. Wij hebben in Italië in elk geval op cultureel maar ook culinair gebied veel ideeën opgedaan. Deze zijn 2 september, tijdens het eerste diner Thélème van het nieuwe seizoen, meteen in praktijk gebracht: heel gemeen zo achteraf, maar wat dacht u van onderstaande vier-gangendiner met gerechten uit de Marche? Wat dacht u van Lagniappes della Casa: In knoflook gebakken garnalen aan een spies of zachte dadels gevuld met geroosterde amandel als amuse, gevolgd door de Antipasti: verschillende soorten crostini, gegrilde verse groenten en een assortiment zelf geïmporteerde ham, kaas en worst uit Italië? Daarna als Primo Piatto Fussilli met bospaddestoelen en zwarte truffel. Verder de Secundo Piatti: ambachtelijk gevulde konijnrollade, aardappelstukjes in de schil met rozemarijn en venkel met rozijnen uit de oven. Dolce? Ook dat! Chipolatabavarois met een zoet/zure bosvruchtencoulis. Basta! Voorde muziek tekende het Trombone Ensemble 'Seven Positions & More' . Klik hier voor meer informatie.

10 september 2006 14.30
Opening expositie keramiek Jan Giesen
Deze loopt tot 1 november 2006. Inspiratie put hij uit de reizen die hij door Italië gemaakt heeft. Daarnaast wordt hij sterk beïnvloed door het werk van Alberto Giacommetie. Voor meer info klik hier.

Zondag 26 november 2006 14.30
Luisterlezing door Jan Huijbers en Suus van Petegem
Jan Huijbers uit Beegden is piano- en muziekinstrumentenbouwer. Deze middag laat hij de pianoklank door de eeuwen heen klinken. U krijgt vakkundige uitleg over hoe de pianotoon zich ontwikkeld heeft uit de oude piano-forte tot de hedendaagse herkenbare pianoklank van een Steinway & Sons vleugel. Al deze instrumenten staan tijdens de lezing opgesteld. De muziekvoorbeelden worden gespeeld door pianodocente Suus van Petegem, eveneens uit Beegden. Zij luistert de lezing op door deze pianomuziek te laten herleven op vijf authentieke instrumenten uit de periode vanaf ca. 1759. Zij speelt muziek uit verschillende periodes die karakteristiek is voor deze instrumenten. Entree gratis!

10 december 2006 14.30 (veranderde datum!)
Opening expositie fotografie van Ilse Beunen
Deze expositie stond oorspronkelijk gepland voor 5 november. in dat weekend kan Ilse echter exposeren in Engeland. Uiteraard gaat dat voor! Zij fotografeert de door haar zelf gemaakte objecten van bloemen en planten(materiaal). Klik hier voor meer informatie!


PROGRAMMA JULI - DECEMBER 2006