PROGRAMMA JANUARI - SEPTEMBER 2008

zaterdag 22 maart 2008 19.30
Maandelijks Diner Thélème
met als muzikale intermezzi Miriam Moonen/zang en John van Schaiijk/gitaar. Van Bossa tot Fado! Zie toelichting hiernaast. Driegangen verrassingsmenu met voor elk wat wils. 19,50

zondag 25 mei 2008 11.00
Brunch met concert
altijd een succes en ... ze komen weer: Toesjee! Ierse balladen, Latijns-Amerikaanse ritmes, het kan niet op. Er zijn slechts 30 plaatsen dus ben er snel bij. 21,50.
Zie www.toesjee.nl 

zaterdag 14 juni 2008 19.30
Italiaanse Wijn- & Spijsavond
Catharina Moors en Piero Formento verzorgen een geweldige avond. Zie uitgebreide informatie op achterzijde. Maximaal 30 deelnemers. 27,50 Zie voor meer informatie HIER

zaterdag 6 september 2008 19.30
Maandelijks Diner Thélème
Dankzij Jan Huijbers speelt tussen de gangen door Loek Kleeven piano. Loek is Cum Laude afgestudeerd aan het Conservatorium Maastricht. Speelt Chopin, Brahms en Schumann. Meer informatie volgt.

Miriam Moonen & John van Schaijik
Miriam zong al solo’s bij een een kinderkoor. Maar na allerlei omzwervingen  via o.a. klassiek en close-harmony zocht ze de mogelijkheid  om een meer persoonlijke interpretatie van een lied neer te kunnen zetten. Sinds een jaar of vijf heeft ze het gevonden in de jazz, waar zij zich eindelijk helemaal thuis voelt. ‘In deze muziek kan ik zoveel van mezelf leggen!’. Lessen bij Nancy Deusings en de Amerikaanse Shaunette Hildebrand en enkele workshops bij o.a. Marc Murphy hebben haar bevestigd dat ze een natuurlijk ge-voel heeft voor jazz  en verdere ontwikkeling nog veel moois belooft. De muzikanten waar ze mee optreedt zijn heel enthousiast over haar evenals haar publiek. ‘Daarom doe ik dit zo graag,  om die magie te ervaren!’ John begon zijn muzikale geschiedenis, als sopraan in een kerkkoor. Maar het begon pas echt toen hij eind vijftiger jaren als gitarist speelde in diverse groepen en in jamsessions van de Haagse Jazzclub. Tussen de bedrijven door ontwikkelde hij zich tot verdienstelijk klassiek gitarist. Daarbij ging hij contrabas spelen om van het probleem af te zijn een bassist te vin-den voor de diverse combo’s. Hij speelde vervol-gens beide instrumenten in allerlei formaties, van dixieland tot modern en speelde als bassist in kamerorkesten en als solist in gitaarconcer-ten van Vivaldi en Rodrigo. Met Miriam formeerde hij het ensemble Quantazz, een kwartet aangevuld met gitaar en slagwerk waarin zij zich toeleggen op “Smooth Jazz with Class”, zoals zij dit zelf noemen. Ze treden echter ook veelvuldig als duo op; en in deze setting kunt U hen horen met een verassend repertoire variërend van bijvoorbeeld Bossa's maar ook een uitstapje naar de Fado.