JAZZ TUSSEN DE GANGEN DOOR...

(Even terzijde...)
Het Searing Quartet werd in 1995 opgericht op het Conservatorium in Maastricht door pianist Egbert Derix en saxofonist Peter Hermesdorf. Het doel was, en is, een band te vormen die eigen composities speelt met een unieke sound, waarbij compositie, interactie, en improvisatie de belangrijkste elementen zijn. In 2001 ontving het Searing Quartet de Jerry van Rooyen Award. In september 2006 wordt de compositie ‘Starling Hill’, in een uitvoering van het Searing Quartet, tot één van de beste tien jazzcomposities gekozen tijdens de jaarlijkse Thelonious Monk Competition in Washington D.C.
Egbert Derix
Begon op zijn vijftiende met pianospelen. Na de middelbare school volgde hij de opleiding Jazz & Lichte Muziek aan het Conservatorium te Maastricht. Hier studeerde hij o.a. bij Irvin Rochlin, Frank Giebels, en Louise Wolfs. Egbert behaalde in 1994 het diploma Docerend Musicus, en in 1995 het diploma Uitvoerend Musicus. Beide examens werden gewaardeerd met het eindcijfer 9. Tevens volgde hij lessen in binnen- en buitenland. Ondermeer bij David Berkman in New York, bij Mark Levine en in 2000 bij Steve Kuhn in New York. Egbert is momenteel o.a. pianist/componist van het Searing Quartet. Tevens is hij werkzaam als docent aan de Muziekschool Heerlen en de Rockacademie in Tilburg.

Georges van de Ven
Studeerde fluit bij Martijn Alsters. Notenleer en muziek pedagogie bij Gerard Franck. Studies bij Trevor Wye, Taffanel & Gaubert, Boehm en Marcel Moyse. Op tienjarige leeftijd geeft hij een eerste recital voor de toenmalige Radio Zuid (L1). Diverse presentaties ”Music minus One” en hij brengt verder op geheel eigen wijze impressionistische muziek ten gehore. Hij heeft via de barokmuziek zijn horizon verbreed naar de contemporaine muziek. Speelt vaker in Cambrinus Horst, net als vorig jaar, samen met Loek Kleeven. Loek was 6 september te gast in Thélème.

Het Derix & van der Venproject
is een fusion-project door pianist Egbert Derix en fluitist Georges van de Ven, waarin de pianist de wereld van ‘Searing’ verbreedt en de fluitist zijn klassieke pad verlaat… alhoewel? Egbert Derix, pianist-componist van het Searing Quartet, en fluitist Georges van de Ven zijn een verbond aangegaan en tijdens dit concert krijgt deze fusion tussen dwarsfluit en piano, tussen klassiek en jazz haar gestalte. Gepassioneerd en risicovol, lyrisch en meditatief. Muziek op het scherpst van de snede. Het Derix & Van De Ven - Project: een organische combinatie van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek!