Tune Up is een jazzkwintet van enthousiaste amateurs dat hard bop, cool jazz, latin en fusion speelt. Vooral standards, maar dan wel met een eigenzinnige interpretatie, en een enkele eigen compositie.


André Drop, trompet
In de loop van zes decennia heeft zijn weg zich gekruist met zowat de hele Nederlandse jazzgeschiedenis, meestal in combo-verband, maar ook in bigbands, te beginnen met de allereerste projecten in de jaren vijftig/zestig onder auspiciën van Cees Smal, Herman Schoonderwalt, Frans Elsen en Rob Madna en in later jaren ook een tijdlang in de Frits Bayens Big Band, die tal van illustere namen herbergde (en dat nog steeds doet), zoals Hein van de Geyn, Rob van Bavel en Eric Vloeimans. De laatste vijftien jaar trompettist/arrangeur van het André Drop/Leo Meyer Jazztet, een zeven-mans ensemble met o.a. Jan Smit (nu lid van de Young Sinatras) en Jeroen Brokkelkamp (o.a. tenorsolist van the Highlight Jazz Orchestra).

Stijn de Vries, tenorsax
Heeft vanaf 1982  zo'n 15 jaar meegespeeld in Big Band Boesten. Daarna in het Blue Note Sextet, dat gedeeltelijk overgegaan is in Tune Up. Zijn helden zijn  Ben Webster en Cannonball Adderly.

Jan van Dooren, basgitaar
Jan van Dooren heeft de muziek van huis uit meegekregen. Hij is met basgitaar spelen begonnen rond zijn 16e tijdens de toen zeer populaire beatmissen. De eerste echte aanraking met jazzmuziek was in de Raystabbing Jazzband, een 6-mans dixielandformatie. Die liefde voor jazz en geïmproviseerde muziek is altijd gebleven, hetgeen resulteerde in de oprichting van JazzMinded in december 2002. Niet alleen jazz, maar alle soorten muziek hebben zijn interesse. Zo heeft hij als basgitarist aan ontzettend veel projecten meegewerkt, zoals musicals, revues, combo’s met koren, harmonieën en fanfares, studio-opnames, enz.

Gert Arts, piano
Toen hij vijftien was ontdekte hij per toeval, 's avonds laat op een Duitse radiozender, de moderne jazz. Hij was diep onder de indruk, en toen was er geen houden meer aan: zo ongeveer al het zakgeld en met vakantiewerk verdiende geld ging op aan jazzplaten, die stuk gedraaid werden. Op basis daarvan werd de kunst van de jazzimprovisatie volledig op het gehoor ontwikkeld. Later zijn daar natuurlijk noten lezen en vooral harmonieleer bijgekomen. In de loop der jaren heeft hij in verscheidene jazzensembles gespeeld, met o.a. Pieter Douma, Boy Raaymakers, Roy Vogels, André van Staalduinen, John van Schaijik, Charles Green, Marc Huynen, en als begeleider van Fay Victor, Nancy Deusings, Miriam Moonen, Digna Janssen en Iris Romen.

Frans van Hees, slagwerk
Frans van Hees was al in de HBS-periode fanatiek bezig op drums in diverse schoolorkesten in Roermond en Sittard, Circus Square Jazzband uit Geleen, het eerste jazz-festival in Helmond met een van de vele combinaties van jazz-inspirator Hans Creemers, Big Band Venlo, Hammerveld met het Quintet Huub Timmermans, in veertien edities van het Roermondse Cirque d’Hiver o.l.v. Sir William Hamans, hoogstandjes op drum- en roffelgebied, de laatste jaren Blue Note Sextet en het trio JazzArts (met John van Schaijik en Gert Arts) met zangeres Miriam Moonen. Dit alles onder het motto "Swing is the Thing". Alles draait om "The Groove"!

U bent van harte welkom in Thélème - Dorpsstraat 109 - 6042 LB Roermond-Asenray
Graag reserveren via theleme@zonnet.nl - route zie www.theleme.nl