NIEUWSBRIEF 41

Beste bezoekers!

Nadat het een tijdje stil is geweest ontvangt u eindelijk weer een Nieuwsbrief.

Waar zijn we toch mee bezig geweest? Om te beginnen hebben er nog al wat veranderingen plaats-gevonden in de privé-situatie. Zoals u weet heeft Jo drie jaar geleden het zogenaamde onderwijs vaarwel gezegd maar dat betekende wel dat er ander inkomen gegenereerd moest worden. Thélème bood ook deze mogelijkheid en vandaar dat er heel wat activiteiten hebben plaatsgevonden die u uiteraard niet aangetroffen hebt op onze website.

Voorts is er een volledig nieuwe ontwikkeling: Thélème heeft een dependance geopend! Een tweede galerie en wel in -schrik niet- Hongarije. Door onze contacten met Agnes Lengyel voor en na de Hongaarse avond (er verschenen zelfs artikelen in de Hongaarse pers) werden we steeds enthousiaster over dit mooie land en zijn gastvrije bewoners. Dat vroeg om een bezoek aan dit land met zijn rijke cultuur en we kwamen nog enthousiaster terug.

Het gevolg is dat we sinds 2007 beschikken over een prachtig gerenoveerde en typisch Hongaarse ‘Tanya’. Een Tanya is een langgevelboerderij met een galerij op het zuiden. Ze heeft oppervlakte van 280 m2 en is gelegen op een perceel van bijna 2000 m2 in een schitterend heuvellandschap. De boerderij is maar liefst 38 meter lang en 7,5 meter breed. Dat houdt in dat deze mooie boerderij zeven meter langer is dan onze kerk in Asenray!

De galerij (ja, alweer een galerie met een galerij) alleen al is 21 meter lang. In de grootste ruimte van 75 m2 zullen wisselende exposities en andere culturele activiteiten plaatsvinden. Verder is er een moderne, goed geoutilleerde keuken van 35 m2 zodat ook workshops Hongaars koken met lokale producten tot de mogelijkheden behoren. Wijngebieden liggen naast de deur en wellicht gaan we zelfs gecombineerde wijn/cultuurreizen organiseren. Hongarije heeft het dubbele aantal zonne-uren van Nederland!

U krijgt een goed beeld als u onze ‘Hongaarse’ website bezoekt. www.theleme-in-hongarije.nl

En hoe nu verder in Nederland? De draad wordt allereerst weer opgepakt met onze maandelijkse diners. Voorts wil stadsdichter Hans van Bergen al geruime tijd een Ierse Avond bij ons organiseren. Ook de zondagse brunch met klassieke muziek of vocale bijdragen behoort inmiddels tot de klassiekers. Hebben we vorig jaar onze bijdrage aan de Jazznight overgeslagen, in 2008 willen we toch weer een of meerdere jazzmiddagen organiseren. We bekijken momenteel of er dit jaar weer een herfstwandeling plaatsvindt. Zo ja, dan zal deze met muziek en poëzie gecombineerd worden. Noem het maar een ‘luisterwandeling’.

Wij wensen u alsnog een goed 2008 met elkaar en met Thélème en...
Talán viszont látásra Magyarországon! (Wellicht tot ziens in Hongarije!).

Heleen Nijssen & Jo Stevens


Programma februari - december 2008
Kijk geregeld op onze website www.theleme.nl voor de meest actuele informatie. Nieuwsbrief 42 verschijnt begin maart 2008!