ZONDAG 14 MAART 2010 - 14.00 UUR
Bio-Dynamisch evenement...
Wijnproeverij met grandioos concert

Op deze zondag organiseert Peter Hekers van Pierre Ache Wijnen dit bio-dynamisch evenement. Hij neemt u mee in de fascinerende wereld van de biodynamische wijnbouw. U kunt een aantal wijnen proeven en Elisabetta Foradori uit Italië is er persoonlijk om uitleg te geven over haar wijnen. Omdat de maan een belangrijke rol speelt in de bio-dynamie speelt de Nederlandse band La Luna vervolgens de sterren van de hemel. Kortom een middag over wijn en muziek maken met passie! Bekijk (en beluister!) vooral de sites van La Luna (www.laluna.org). en Elisabetta Foradori (www.elisabettaforadori.com). Proeven kunt u dan op 14 maart 2010!

Peter Hekers over wijn...
‘Wat me enorm aanspreekt is de veelzijdigheid: wijn is oneindig! Boeiend vind ik bijvoorbeeld de enorme verschillen die kunnen bestaan tussen wijn van twee akkers die naast elkaar liggen. Alweer ruim 25 jaren geleden ben ik begonnen met alles over wijn te lezen en zo veel mogelijk proeven. Dat heeft me in vele wijngaarden en kelders bij uiteenlopende wijnmakers gebracht. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat ik de mensen om me heen graag vertel over mijn passie en ze ook in de gelegenheid wil stellen mijn wijnkeuze te ervaren. In 2007 ben ik mijn eigen wijnzaak gestart. Onder de naam van mijn ‘alter ego’ Pierre Ache (spreek uit ‘asj’) bied ik mijn wijnkeuze aan. Pierre Ache Wijnen staat voor wijnen van gepassioneerde wijnmakers die met vakmanschap en respect voor de natuur karaktervolle en betaalbare wijnen maken.’

De wijnen van Elisabetta Foradori...
Aan de voet van de steil uit het dal rijzende Dolomieten ligt het domein van Elisabetta Foradori. Met grote betrokkenheid bij de oorsprong van haar regio en met veel liefde voor de Teroldego-druif is de reputatie van haar wijnen alsmaar toegenomen. Foradori behoort niet voor niets tot de beste wijndomeinen van de wereld. Ondanks haar succes gaat Elisabetta door met het onderzoeken hoe ze nog betere wijnen kan maken. Dat is voor haar: zo authentiek mogelijk uitdrukking geven aan Teroldego-druif en het terroir van haar Campo Rotaliano. Ze realiseerde zich dat het leven in de grond door de vele bewerkingen en bespuiten sterk was afgenomen. Daarom heeft ze tien jaar geleden besloten bio-dynamisch te gaan werken. Haar ervaring is dat deze werkwijze de druivenstokken zeker ten goede is gekomen. Sinds 2006 is het effect volgens haar ook in de wijnen te bespeuren. De ‘basiswijn’ heet Foradori en de topper van het huis is de Granato. Daarnaast maakt ze een bijzondere witte wijn. Laat u deze middag verrassen door Elisabetta en haar wijnen.

De muziek van La Luna...
Luisteren naar La Luna is een bijzondere belevenis. Klanken en woorden banen zich met speels gemak een weg naar het hart van iedereen die er naar luistert. La Luna verleidt, ontroert, overtuigt en ontwapent.
Met een verwarmende intensiteit die het ene moment een glimlach op je gezicht tovert en je het andere moment een brok in je keel bezorgt. Een meeslepend repertoire dat reikt van chansons en fado’s tot jazzy songs. Fragiele liedjes, afgewisseld met passie en vuur. In 2008 is La Luna door de jury unaniem uitgeroepen tot de hoofdprijswinnaar van de Rabobank Cultuurprijs. Pure muziek, gebracht door vijf gedreven muzikanten die hun sporen verdienden op de Nederlandse theaterpodia met bijvoorbeeld Mathilde Santing, Brigitte Kaandorp, Marcel de Groot, Nuhr, Erik van Muiswinkel en Lebbis en Jansen.

La Luna is...
Helen Botman-zang, Ton Nieuwenhuizen-(contra)bas en zang, André van der Hoff-sax, dwarsfluit en zang, Rob Stoop-piano en accordeon en zang, Andries Eleveld-slagwerk en zang.

HP/De Tijd over La Luna...
‘Het akoestische live-geluid van La Luna is overweldigend. De musici spelen met een dynamiek die er voor zorgt dat iedere noot optimaal tot zijn recht komt.’

ZONDAG 14 MAART 2010
Programma
14.00ontvangst
14.15aanvang wijnproeverij
15.00Masterclass Elisabetta Foradori
16.00pauze/bar open
16.30optreden La Luna
18.00nagenieten en napraten onder het genot van koude en warme hapjes

Kosten
Bijdrage in de kosten is 35 euro p.p voor de proeverij, het aansluitende concert en uitgebreide koude en warme hapjes. Drankjes na de proeverij (vanaf 16.00 uur) kunt u gewoon afrekenen aan de bar van Theleme..

Aanmelden / Reserveren tot 31 januari !
Voorkom teleurstelling en meldt u z.s.m. aan. Theleme stelt haar galerie gratis beschikbaar aan Peter Hekers dus dit is alleen mogelijk door overmaking van 35 euro p.p. op rekeningnummer 4466703 van Pierre Ache Wijnen te Maastricht. Na ontvangst van de betaling is uw reservering definitief.

Vragen?
pierreachewijnen@versatel.nl
theleme@zonnet.nl