PROGRAMMA 2010


Beste mensen
De lente is weer begonnen. Het werd hoog tijd na alle sneeuwval. Wij hebben er zelf niets van gemerkt want in die koude dagen zaten wij volop te genieten van de Zuid-Afrikaanse zon. Niet alleen van de zon maar ook van rotstekeningen van de Bosjesmannen en de wijngoederen zoals zo mooi verfilmd in de serie ‘Stellenbosch’.

Temidden van dit schitterende landschap hebben we heerlijke wijnen geproefd (en gedronken) en uiteraard de nodige restaurants bezocht. Als gevolg hiervan heeft Jo zin om weer eens authentiek Zuid-Afrikaans te koken. Het is tenslotte al weer ruim vijf jaar geleden dat deze ‘kos’ op de menukaart stond! Zie onder 1 mei 2010.


Even geen exposities
We zitten in februari een tijdje in Zuid-Afrika bij broerlief van Jo


Zondagmiddag 14 maart 20 / 14.30 uur
Wijnproeverij met een grandioos concert.
Volledige informatie


Zaterdag 1 mei 19.30 uur
Diner Theleme met Suid-Afrikaanse Boerekos
Voor toelichting klik hier


Zaterdag 3 juli / 19.30 uur
Tapasbuffet Theleme
met optreden van een combo bestaande uit
Rachid (zang, gitaar)
Ger (contrabas)
Marcello (viool)
Menusamenstelling volgt maar u kunt nu al reserveren
Informatie over de muziek hier


Zaterdag 18 september / 19.30 uur
Diner Theleme
met een culinair knipoogje naar Turkije en een heuse buikdanseres
Samenstelling diner


Zondag 28 november 201
11.00 uur Uitgebreide Brunch in onze serre (reserveren)
14.30 uur Quantazz - Smooth Jazz with Class (gratis entree )
Wegens groot succes vorig jaar: u krijgt een nieuwe kans! Een stijlvolle band met muzikanten uit verschillende hoeken maar met een gezamenlijke voorkeur voor jazzklassiekers om van te genieten. Ontroerende ballads, dansende swing en zwoele latin. Voorop staat dat het toegankelijk is voor een groot publiek, maar de echte jazzliefhebber komt ook aan zijn trekken. Kortom: lekker om naar te luisteren. Een warme stem vanuit een ziel die je aangenaam raakt (Miriam Moonen) omringd door een heerlijke soepele gitaarsound (Wim Mulders), een onmisbare groovy bass (John van Schaijik) en netjes in het gareel gehouden door basic slagwerk (Harry Bongaerts). Trompet en bugel: Ton van Kampen.
Woensdag 1 december 2010 / 20.00-22.00
Luisterlezing over Frédérique Chopin, georganiseerd door Maurice Wiche

Maurice Wiche houdt op deze dag zijn eerste luisterlezing in Theleme. Op 23 maart 2011 volgt een tweede. Deze zal gaan over Gustav Mahler.

Chopin gaf zijn eerste concert op 7-jarige leeftijd, en slechts een jaar later zag zijn eerste compositie - een polonaise- het levenslicht. Massale loftuitingen in de pers en talloze optredens voor de plaatselijke adel volgden: een wonderkind blijft niet lang onopgemerkt

Later ging hij als tiener op tournee naar Wenen. Juist op dat moment kwam zijn vaderland Polen in opstand tegen de Russische overheersing. Hij kon niet terug naar zijn geboortestreek en vestigde zich noodgedwongen te Parijs. Aldaar werd hij een veelgevraagd saloncomponist en pedagoog, kwam in contact met collega-kunstenaars zoals Liszt, Berlioz, Rossini, Delacroix, Victor Hugo, en had een min of meer platonische liefdesaffaire met de excentrieke schrijfster George Sand. Nooit is hij teruggekeerd naar Polen. Nooit heeft hij zijn familie weergezien. Een eeuwig heimwee werd zijn deel.

Chopin's muziek -pianocomponist bij uitstek-vormt op unieke wijze een prachtige synthese van Pools-traditionele en West-Europese klassieke elementen. Bij niemand anders tref je zo'n opvallende vermenging van Poolse volksmuziek met Franse gratie en elegantie, en dat alles gelardeerd met die typische waas van melancholie en verlangen.

Meer informatie en aanmelden via de Website van Maurice. Vol is vol dus ben er op tijd bij! www.luistervilla.nl


Heleen Nijssen & Jo Stevens