PROGRAMMA 2012

EEN NIEUW SEIZOEN...

Op de allereerste plaats wensen we alle bezoekers van Thélème een goed 2012! Het afgelopen jaar is wat rustiger geweest dan de afgelopen tien jaar in Thélème. Die beslissing hebben we bewust genomen om meer tijd voor onszelf te krijgen en om nieuwe inspiratie en ideeën op te doen.

Toch zijn er weer tal van non- en low-profit activiteiten geweest waar we met veel plezier op terug kijken. Ook veel nieuwe gezichten en enthousiaste reacties op het voor velen nog onbekende ‘Cultuurverschijnsel’ Thélème. Altijd fijn om te horen!

In 2011 toch maar liefst twee luisterlezingen over Gustav Mahler, workshops, twee lezingen door de Sociëteit Gelre-Gulick, een prachtige en zeer druk bezochte expositie van Joep Crijns én van Heleen en niet te vergeten de avond toen Thélème omgedoopt werd in ‘Le Chat Noir’, het legendarische café-cabaret in Parijs rond 1890. Deze avond was helaas na vijf dagen al uitverkocht maar wát een avond!

TOT ZIENS IN THÉLÈME!

Voor alle onderstaande activiteiten geldt dat u vanaf nu al kunt
reserveren per mail:  theleme@zonnet.nl / sterk aan te raden!


woensdag 15 februari 2012 - 20.00 uur
Luisterlezing Franz Schubert
Maurice Wiche geeft weer een luisterlezing in Thélème. Meer informatie vindt u Hier. Aanmelden gaat alleen via de website van Maurice. Vol is vol dus ben er op tijd bij! Aanmelden: www.luistervilla.nl


zaterdag 3 maart 2012 - 19.30 uur
Maandelijks Diner met Poolse liederen van Chopin
Suus van Petegem speelt piano en Veronique van der Meijden -de zangeres in Le Chat Noir met Poolse moeder- zingt de sterren van de hemel. Meer informatie kunt u Hier vinden.


zaterdag 14 april 2012 - 19.30 uur
Maandelijks Diner - met auteur Frits Criens
Frits Criens -o.a. bekend van zijn columns- licht zijn laatste roman ‘Verzwegen Oorlog’ toe en leest er uit voor. Meer informatie.


vrijdag 20 april 2012 17.00 - 19.30 uur
Wijnproefmiddag/avond - georganiseerd door Agnes Kessels en Rob Vossen
De wijnboer en wijnboer uit de Elzas komen speciaal naar Roermond. Heerlijke wijnen proven en lekker hapjes uit de keuken van Theleme! Lees meer hoe aan te melden.


zondag 13 mei 2012 - 14.30 uur
Overzichtstentoonstelling - Schilderijen & Keramiek
De cursisten van Hub Quaedvlieg: Marianne Palm, Annie van Buren, Ingeborg van Eijkern, Gerry Wieringa en Heleen Nijssen geven acte de présence! Klik hier voor meer informatie!HELAAS...
De prijzen voor de consumpties in ons restaurant zijn al weer vier (!) jaar onveranderd gebleven. U hebt wellicht eens een van onze ‘Onregelmatige Maandelijkse Diners’ bijgewoond. Naast een driegangendiner mét amuses wordt op deze avonden ook nog voor hetzelfde bedrag en tussen de gangen door allerlei muzikale of andere culturele versnaperingen aangeboden. Een unieke formule die u niet gauw zult aantreffen en dat voor een erg lage prijs.

Ook de prijs voor deze bijzondere arrangementen is al bijna vier jaar onveranderd. In een tijd van stijgende lasten, inkoop- en personeelskosten zijn ook wij genoodzaakt onze prijzen in 2012 aan te passen. Driegangendiner mét amuses en mét amusement 28,50. Koffie, thee, bier en frisdrank 2,00. Kwaliteitswijnen zoals u van ons gewend bent: wit of rood 3,50 per royaal glas en per fles 17,50.