ZONDAG 13 MEI 2012  /  14.30- 17.30
Expositie cursisten Hub Quaedvlieg
Ja, ze durven! Vijf cursisten van Hub Quaedvlieg willen met hun kunst in de schijnwerpers staan. Op deze expositie treft u schilderijen en keramiek aan van

Annie van Buren, Ingeborg van Eijkern, Marianne Palm, Heleen Nijssen en Gerry Wieringa.

De vernissage begint om 14.30 uur met een inleiding van Ger Hermans, oud-cursist van Hub Quaedvlieg. Aansluitend kunt u onder het genot van een hapje en een drankje genieten van al het moois dat zij hebben gemaakt. We laten hen hieronder kort aan het woord.
U bent van harte welkom!
Annie van Buren

Creatief ben ik mijn hele leven al geweest. Dus toen ik de gelegenheid kreeg om bij Hub Quaedvlieg te gaan schilderen was dat voor mij een nieuwe uitdaging. Ik ben begonnen met houtskool en daarna met olie- en acrylverf… vooral stillevens. Maar boetseren was bij Hub ook een mogelijkheid. Dat wilde ik ook wel eens proberen. Al snel had ik de smaak te pakken. Met je handen in de klei leuke objecten boetseren vind ik geweldig. Meestal maak ik vrouwenfiguren... waarvan mollige vrouwen mijn voorkeur hebben. Dit wordt mijn eerste expositie: dus erg spannend!
Ingeborg van Eijkern

In 1995 ben ik met teken- en schilderlessen bij Annet van Gorkum in het Centrum voor de Kunsten in Roermond gestart. De eerste jaren werkte ik met krijt, aquarel en gouache. De laatste tijd schilder ik met acrylverf. In 2003 ben ik gestopt met schilderen omdat ik de lessen niet meer kon combineren met werk en studie. Thuis kwam ik er niet toe om te schilderen, dus bleven alle tubes en penselen ongebruikt in een tas zitten. Vijf jaar geleden ben ik, enthousiast gemaakt door Heleen, gaan schilderen bij Hub. Ik schilder voor mijn plezier, als ontspanning, daarvoor heb ik niet alleen verf en papier of doek nodig, maar ook de gezelligheid en adviezen van medecursisten en Hub.
Marianne Palm

‘Schrijf je ook even op waarom je bent gaan schilderen?’ Hm, makkelijker gezegd dan gedaan. Laat ik het maar houden op een mix van bloed-kruipt-waar-het-niet-gaan-kan, lekker bezig zijn, gezelligheid, koffie, toeval en een tikje feeling voor het vasthouden van potlood, pen en penseel. Schilderen en tekenen doe ik, met enige onderbrekingen, al bijna zo lang ik me kan herinneren. Sinds ik jaren geleden in deze regio ben neergestreken leef ik me met veel plezier uit in Hubs atelier. Het rommelige, gezellige atelier werkt op zichzelf al inspirerend. Inmiddels heb ik er dan ook heel wat schilderijen en tekeningen gemaakt – met af en toe een welkome tip van de meester zelf of van een 'collega'. En dan nu de eerste expositie: engleuk!
Gerry Wieringa

Nu ik bij Hub Quaedvlieg in Heythuysen werk merk ik weer, hoe heerlijk het schilderen is. Dat hij zijn leerlingen helemaal loslaat in het atelier is een groot pluspunt. Hij geeft heel subtiele aanwijzingen waar je vervolgens weer mee verder kunt. Het samen schilderen in een atelier heeft als voordeel dat je naar elkaars werk kijkt en daar weer wat van opsteekt. Het is gezellig en ook van het werk van een ander leer je erg veel. Ik ben een echt “mensenmens” en dat zie je meestal ook terug in mijn kunst. Momenteel schilder ik met acrylverf al dan niet met een andere techniek gecombineerd. Mijn grote droom, ooit mee te doen aan een expositie zal nu uitkomen en ik heb dan ook met plezier en een gezonde spanning naar dit moment uitgekeken.
Heleen Nijssen

Ik heb keramiekcursussen en workshops bij verschillende kunstenaars gevolgd. De laatste jaren bij Huub Quaedvlieg in Heythuysen. Ik maakte kennis met allerlei technieken, maar mijn voorkeur gaat uit naar het werken met platen klei. Er is veel variatie in mijn objecten te zien. Soms sober en strak maar daarnaast gebruik ik ook uitbundig gekleurde glazuren, die dan de aandacht trekken. Vaak zijn het voorstellingen waar je met een glimlach naar kijkt en iedere keer weer nieuwe details ontdekt! Ik werk ook veel met collages maar in deze expositie laat ik alleen mijn keramiek zien. Het is een manier om het leven dagelijks te vieren op een nieuwe, bezielde manier.