PROGRAMMA NAJAAR 2012

Wij hopen dat u allen van een welverdiende vakantie hebt genoten! WIj zijn inmiddels volop bezig met de voorbereidingen van ons najaarsprogramma.

Het voorjaarsprogramma bood voor elk wat wils. Van Luisterlezingen verzorgd door Maurice Wiche en diners met literaire intermezzi tot wijnproeverijen en exposities. Ook het najaar belooft mooie dingen. De activiteiten die al vast staan ziet u hieronder.

Voor alle onderstaande activiteiten geldt dat u vanaf nu al kunt reserveren per mail theleme@zonnet.nl / sterk aan te raden!


TOT ZIENS IN THÉLÈME!zaterdag 20 oktober 2012 - 19.30 uur
Choucroute d'Alsace - Elzas Avond met spijs en drank
georganiseerd door Agnes Kessels en Rob Vossen
Wijnboer en wijnboerin -Jean-Claude en Francine Wolffer uit de Elzas- komen weer  naar Roermond! Er worden toepasselijke wijnen geserveerd en....Francine was zo enthousiast over de wijnproefmiddag en Theleme in april dat ze spontaan aanbood om als maaltijd o.a. de originele Choucroute Alsacienne te maken!
Lees meer hoe aan te melden.zaterdag 27 oktober 2012 - 19.30 uur
Spaanse Avond met taps, paella en klassiek Spaanse gitaarmuziek
Deze keer geen maandelijks driegangendiner maar een authentiek Spaanse avond met lange tafels, tapas, brood, paella en grove sla. En... met als topgitarist Yiannis Giagourtas. Hij speelt tussen de gangen door klassiek Spaanse stukken -o.a. van Fernando Sor, Joaquin Rodrigo en Isaac Albéniz.

Geen tafelschikking, niets van dit alles: gewoon aanschuiven en genieten! Het eten zal in buffetvorm aangeboden worden. Na uitgebreide tapas wordt de enorme pan Paella Autèntica de zaal ingedragen! De gastkok van deze avond -Paul van den Camp- staat garant voor deze échte paella!  Eerlijk eten, live-muziek van hoog niveau en gezelligheid. Voor maar 31,50 bent u van de partij!
Klik hier voor meer informatie!zaterdag 17 november 2012 - 19.30 / Helaas al volgeboekt!
Diner Theleme - Agnes Lengyel als muzikale gast
Zoals in de vorige Nieuwsbrief al aangekondigd: een avond met tussen de gangen door een pianorecital van
Agnes Lengyel
Na haar studie in Hongarije en Duitsland is Agnes in 1989 afgestudeerd als pianiste en piano- muziektheoriedocente. Ze geeft geregeld optredens en sinds 1998 voert Agnes een zelfstandige lespraktijk in Melick Wat het repertoire betreft: het muzikale hoofdgerecht wordt de Schubert Sonate Op posth.120 in A-gr. Voorts  deze avond een selectie uit de bundel: Zeven pianostukken van Kodály Op 11. Deze stukken worden zelden gespeeld, zij zijn verrassend modern ondanks dat ze van 1917 dateren. Waar tafelvuurwerk! Na het dessert wacht u nog een muzikaal verrassingstoetje!

Franz Schubert
legt door het werk van Johann Wolfgang von Goethe, de basis voor het romantische lied en daarmee is hij eigenlijk een van de eerste grote romantici. Hij is grondlegger van het liederencyclusgenre. Schubert is enorm productief in het componeren. Hij schrijft diverse symfonieën, missen, sonates, opera’s en strijkkwartetten en meer dan 600 liederen. De muziek van Schubert staat bekend om zijn melodische rijkdom.

Zoltán Kodály
was een Hongaarse componist, etnomusicoloog en muziekpedagoog. Kodály wordt na Béla Bartók als de belangrijkste Hongaarse componist gezien. In Boedapest studeerde hij onder Hans Koessler, die ook de leraar was van Bartók en Dohnányi. Na zijn afstuderen in 1905 ontmoette hij Bartók. Onder diens invloed ging hij volksmuziek verzamelen. Kodály's inspanningen op het gebied van de muziekpedagogiek leidden tot de invoering van een op zijn werk gebaseerde muziekmethode in het Hongaars lager onderwijs. Deze methode ligt ook aan de basis van het hoge niveau dat Hongaarse koren sindsdien hebben.

Menu 17 november 2012
Amuses
Deegbakje met een verfijnde coulis van tomaten en
basilicum/Vlindergarnaal in tempuradeeg met dip

Voorgerecht
Compositie van zalm en gamba met een garnituur van wakame, witlof en geroosterd sesamzaad
of
Fluweelzacht preisoepje met sinaasappel en
stukjes gerookte forel

Hoofdgerecht
Gekonfijte kwartelboutjes à la mode de Can-Can
Bladerdeegbakje met romige prei
Krielaardappeltjes met gefrituurde salieblaadjes
of
Varkensfiletrollade gevuld met pruimedanten
Pastinaak met spinazie en mozzarella uit de oven
Aardappelgratin met dragonolie
Provençaalse aardappelstukjes met rozemarijn

Nagerecht
Het moet er na tien jaar toch maar eens van
komen… Tiramisu!woensdag 28 november 2012 - 19.30
Luisterlezing over Franz Liszt
Maurice Wyche organsieert wederom een luisterlezing. Altijd boeiende avonden en druk bezocht. Ben er dus op tijd bij. Aanmelden kan alleen rechstreeks bij Maurice. Voorde entreeprijs hoeft u het niet te laten. Slechts 10 euro! Ga naar www.luistervilla.nlzaterdag 2 maart 2013 - 19.30 uur
Diner Theleme - Franse Avond
Met tussen de gangen door chansons door Veronique Jean, Henri Schuler op gitaar en  Joost Janssen bas.
Meer informatie


woensdag 13 maart 2013 - 20.30 - 22.00
Luisterlezing over Bruckner
Maurice Wyche organsieert deze luisterlezing. Altijd boeiende avonden en druk bezocht. Ben er dus op tijd bij. Aanmelden kan alleen rechstreeks bij Maurice. Voor de entreeprijs hoeft u het niet te laten. Slechts 10 euro! Ga naar www.luistervilla.nl


HELAAS...
De prijzen voor de consumpties in ons restaurant zijn al weer vier jaar onveranderd gebleven. U hebt wellicht eens een van onze ‘Onregelmatige Maandelijkse Diners’ bijgewoond. Naast een driegangendiner mét amuses worden op deze avonden ook nog voor hetzelfde bedrag en tussen de gangen door allerlei muzikale of andere culturele versnaperingen aangeboden. Een unieke formule die u niet gauw zult aantreffen en dat voor een erg vriendelijke prijs.

Ook de prijs voor deze bijzondere arrangementen is al bijna vier jaar onveranderd. In een tijd van stijgende lasten, inkoop- en personeelskosten en ook nog eens een BTW-verhoging, zien ook wij ons genoodzaakt onze prijzen in 2012 aan te passen.


2013  !