OP DRIFT
is een heus theaterprogramma, met een decor, lichtstanden, dialogen, een rode draad, maar uiteraard ook met veel muziek. Muzikaal is het gezelschap ook op drift. Wie van de intieme breekbaarheid van OVER LIEFDE heeft genoten komt in deze voorstelling ruim aan zijn trekken. Houdt U van ontroering, humor, uptempo, dansmuziek, country en western of wilt U graag eens meezingen, het zit er allemaal in. Is OP DRIFT dus een allemansvriend zonder inhoud? Nee, zeker niet. Jan en Tomas schrijven vanuit hun bezieling. Dat is nauwelijks een keuze. Ze kunnen niet anders.

De titel van de voorstelling verwijst naar een opvatting, naar fundamentele vragen.
Ben je stuurloos of flexibel?
Verlies je controle of durf je los te laten?
Ben je drenkeling of drijf je mee op de stroom?
Ben je òp weg of ònderweg?

Op 2 en 3 november in Galerie Thélème.
Voor deze gelegenheid is Thélème omgebouwd tot een klein theater met 50 zitplaatsen
Entree slechts € 10,- en reserveren via info@boovewater.nl of  theleme@zonnet.nl

Jan en Tomas Schroën, vader en zoon, reisden twee theaterseizoenen met hun programma OVER LIEDE langs theaterboerderijen en huiskamers. Ruim 2000 mensen waren getuige van de, enigszins merkwaardige, maar ook breekbare mix van Nederlandstalige rap en Limburgse liedjes. Over Liefde werd gespeeld in Limburg uiteraard, maar ook in Brabant en zelfs in Utrecht, in De Bilt en in Wetten (D). Merkwaardig genoeg was de voorstelling nooit te zien op de oostoever van de Maas.

In het voorjaar van 2010 trokken Tomas en Jan zich samen een week terug op Ameland om zich te bezinnen op nieuwe plannen en om te schrijven aan nieuw repertoire. Terug van de Wadden volgde een noest werkproces, gecombineerd met veel optredens van hun eerste voorstelling “Over Liefde”. Samen met hun vaste muzikale kompanen Arnoud van den Heuvel en Bas van Deursen werd een nieuw programma ontwikkeld, dat in december 2012 in première ging met als titel:

THEATERPROGRAMMA 'OP DRIFT'