PROGRAMMA NAJAAR 2015
reserveren per mail theleme@zonnet.nl / sterk aan te raden!
Zondag 25 september 2015 - 11.00 uur
Muzikale Brunch
'Songs of the British Isles'

Sinds lange tijd hebben we geen gezellige brunch meer georganiseerd. Op 25 oktober is het eindelijk weer zover! Maar alleen eten? No way, this is Thélème!

Zaal open om 11.00 uur. Vrije plaatskeuze en we beginnen stipt om 11.30 uur met de muziek!

Na een korte inleiding door Hein Moors (de man achter de schermen), nemen Ria Janssen (sopraan & vleugel), Gerard Leurs (bas) en Jan Huijbers (bariton & gitaar), aan de vleugel begeleid door Suus van Petegem, u mee voor een muzikale rondgang door het rijke verleden van de Britse volksmuziek. Ballades, drinkliederen en liefdesliederen, elk genre is vertegenwoordigd. Als de grootste honger gestild is wordt er nog een keer flink op los gemusiceerd!

Schotland, Ierland, Wales en Engelse regio's hebben elk hun eigen liederencultuur gekoesterd. Al sinds de middeleeuwen heeft zich daar een uitgebreid en gevarieerd repertoire ontwikkeld dat tot op de dag van vandaag levend is gehouden. Grote Britse dichters hebben door de eeuwen heen hun bijdrage geleverd en klassieke componisten hebben er veelvuldig gebruik van gemaakt. Beethoven heeft wel 100 Schotse en Ierse liederen gearrangeerd! Laat u verrassen door de bekende en wellicht ook onbekende liederen van vroeger, of van meer recente datum. Fijn om op zondag eens niet te hoeven koken en de dag te beginnen met mooie muziek en lekker eten. Bij mooi weer kunt u vóór de brunch wellicht nog een wandeling maken want De Meinweg is op een steenworp afstand. Wat wil een mens nog meer? U bent van harte welkom in Thélème!

Uitgebreid Brunchbuffet
Koffie, thee, melk, jus d’orange
Jonge kaas, oude kaas, diverse vleeswaren
Huzarensalade met rundvlees
Gemarineerde champignons, zongedroogde tomaatjes en olijven
Aardappelsalade met bieslook
Fruits de Mer met artisjokken en honing-mosterddressing
Gerookte forelfilet, gerookte makreelfilet, maatjesharing
Meloen omwikkeld met Schwarzwälder Schinken
Tortellini pasta met tonijn
Eiersalade met kappertjes en saffraanrijst
Gegrilde kipfilet met oriëntaalse saus
Gegrilde karbonade met kruidensaus
Tomatenpartjes met mozzarella en basilicum
Klassieke ham-aspergerolletjes
Diverse rauwkostsalades
Garnalen, gamba’s & krab met Italiaanse dressing
Gepocheerde zalm met cocktailsaus
Diverse versgebakken broodjes, Turks brood en roomboter
Franse kazen en paté
Fruitcocktail

Een schitterend muziekprogramma én
uitgebreide brunch samen voor slechts 24,50
Woensdag 4 november 2015 - 20.00
Luisterlezing door Maurice Wyche
Eric Satie: raadselachtig, ridicuul en geniaal

Eric Satie leefde in een tijd – eind 19e eeuw – waar in het Parijs van die dagen de alternatieve Erik Satiecafé‘s de traditionele salons kwamen vervangen. Als cabaret-pianist in Montmartre begeleidde hij een handvol zangeresjes. Zijn algemene verschijning was echter heel wat minder gewoon: de Parijzenaar ging steevast getooid in het zwart, inclusief bolhoed en paraplu.

Minstens zo excentriek waren zijn spirituele opvattingen: hij richtte zijn eigen kerk op, en excommuniceerde iedereen die het niet met hem eens was. Collega’s prezen desalniettemin zijn composities, die in geen enkel vakje leken te passen, en meestal ridicule titels meekregen. Toch: niets was zonder reden bij deze raadselachtige verschijning. Wat waren de zielenroerselen van deze muzikale profeet? Een luisterlezing met bizarre citaten en ongrijpbare klanken.

Entree 10 euro
Aanmelden alleen via www.luistervilla.nl
Zaterdag 14 november 2015 - 18.45 uur
Portugese Wijn & Spijsavond

Na het geweldige succes afgelopen jaar, van de Wijn- en Spijsavond Elzas, dit maal als thema... Portugal. Yvonne en Rob Vossen verzorgen de heerlijke wijnen en Heleen en Jo Stevens gaan u weer verwennen met een keur aan hapjes. Liefhebbers van zowel witte als rode kwaliteitswijnen komen volop aan hun trekken. Alhoewel ‘hapjes’... zorg in elk geval dat u van tevo- ren níet gegeten hebt want u kunt ervan uitgaan dat u na afloop van deze gezellige avond wel zeer uitgebreid gegeten en gedronken hebt!

U wordt 14 november tussen 18.45 en 19.00 uur ver- wacht. Om stipt 19.00 uur starten we met de avond. Na alvast enkele hapjes om de honger te stillen, neemt Rob u mee op een reis door Portugal en zijn fantastische wijnen. Wijnen die in Nederland jammergenoeg nog veel te on- bekend zijn.

De kosten voor deze avond bedragen slechts 18,50 en dat voor de proeverij (geen zielige bodempjes) van acht wijnen én al het eten tussendoor. Echter, er kunnen slechts 40 personen aan deze avond deelnemen, dus als u er bij wilt zijn, schrijf dan per omgaande in. Vol is vol!

Uiteraard is na afloop van deze proeverij de gelegenheid om deze wijnen te bestellen en nog een lekker glas wijn te drinken aan de bar of in de mooie serre en in een ge- zellige ambiance na te praten over deze avond. Wellicht bent u gecharmeerd van Thélème en wilt u hier met alleen uw eigen gasten dineren of een besloten feest houden? Vraag die avond naar de folder of neem contact op!

U hebt al lang gemerkt dat het hier geen ‘verkoopdemonstratie' betreft. Bestellingen zijn van harte welkom maar er is absoluut geen koopverplichting. Voorop staat het beleven van een gezellige avond met lekkere en onbe- kende wijnen en verfijnd eten. Zoals gezegd.. er zijn maar maximaal 40 plaatsen dus...

WIJNEN
In elk geval de topper van vorige keren: de Cerejeiras. Voor de rest is Rob nog volop bezig met het samenstellen van de te proeven wijnen.

ETEN
Wat Tapas zijn in Spanje dat zijn de Petiscos in Portugal. Dit maal dus geen bergen choucroute, worst en spek maar...

Pastéis de Bacalhau (kabeljauwkroketjes), Sardinhas fritas (in tempura gefrituurde sardientjes), Carne com presunto (rund- vleesrolletjes omwikkeld met ham), Coxa de Codomiz/Frango (kwartel of kippenboutje), Anel de Lula frita (gefrituurde inktvis- ringen), Frango satay especiara (kruidige mini-kipsaté), Baguette com sal marinho (stokbrood met grof zeezoutdip), Queijo e presunto (kazen en hamsoorten), Mexilhões à Milanesa (gepa- neerde mosselen), Azeitonas (olijven), Cogumelos fritos (gebakken champignons), Mousse de Chocolate com mel (chocolademousse), enz.