PROGRAMMA VOORJAAR 2016
reserveren per mail theleme@zonnet.nl / sterk aan te raden!
Zaterdag 27 februari 2016 - 19.30 uur
Diner Thélème
Optredens van Vader & Zoon

Nee, nee, vrees niet: geen hond in de pot, maar de wedergeboorte van het dichterspaar Vader & Zoon is aanstaande! (Frits Criens en Quirien van Haelen). In 2003 zorgde hun bundel Vader & Zoon voor beroering in de wereld van het lichte vers. Hun optre den bij Thélème viel daarmee samen en markeert het stormachtige begin van hun gezamenlijke loopbaan, met diverse optredens voor radio, op poetry slams en festivals.
Gauw genoeg werd Quirien als jongste dichter opgenomen in de ‘Dikke Komrij’ wat zijn solocarrière in een stroomversnelling bracht. Frits Criens ontwikkelde zich steeds meer als prozaschrijver. N.a.v. zijn roman ‘Vergeten Oorlog’ organiseerde Thélème zelfs een avond met een origineel Oorlogsmenu. Sinds 2010 traden Vader en Zoon Criens nog maar één keer samen op, in de Boer- zoekt-Vrouwspecial van Ivo Niehe. Nu keren ze terug op het oude nest. Ongetwijfeld met nieuwe, vrolijke verzen als luchtige tussengerechten bij een mooi menu. Een aanrader van het huis!

Menu ? Klik hier

Veronique Jean
is geboren in Parijs maar met roots over de hele wereld en met name Guadeloupe. Ze komt uit een grote muzikale familie. Als dochter van een Creoolse moeder zijn deze talenten nauwelijks verras- send te noemen. Al vanaf jonge leeftijd met muziek bezig. Zingt in verschillende formaties de sterren van de hemel. Trad op in Belgie, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland en niet te vergeten vaker in Thélème!
Joost Janssen
is allround pianist in diverse disciplines zoals jazz, blues, West-Afrikaans, soul, enz. Hij speelt vaak solo maar ook met veel collega-muzikanten zoals deze avond weer met Henry en Veronique. Voorts organiseert Joost het jaarlijks muziekfestival ‘Roermond Swingt’.
Henry Schuler
speelde op jonge leeftijd al trompet, piano en gitaar en had ook een muzikale familie om zich heen. Hij speelde in heel veel verschillende bands. Met Veronique ook enkele jaren in het kwartet van de Amerikaanse gitarist Al De Fino. Vanaf dat moment hebben ze regelmatig in allerlei bezettingen samen gespeeld.
Zaterdag 26 maart 2016 - 19.30
Paella-Avond met
Trio Veronique Jean
Paella-Menu
Tapas Variados
Aceitunas - Boquerones - Chorizo
- Manchego - Mariscos

Entrada
Ensalada mixta - Pan

Plato principal
Paella autèntica

Recomendaciones
Vinos Españoles

Casa Thelema
Los cocineros 'Poldo y Pepe’

Een heerlijk diner én spetterende
muziek als tussengerecht en dat alles voor slechts 30,50!
Deze keer geen driegangendiner maar een authentieke Paella-avond met lange tafels, tapas, brood, échte paella en grove sla. En... met Trio Veronique tussen de gangen door. Er is geen tafelschik- king en... deze kan ook niet ‘verbouwd’ worden i.v.m. de logistiek (uitserveren). Gewoon aanschuiven en genieten! Wissel gerust van plaats want er zijn geen vaste plaatsen! Op alle tafels zullen schalen met een keur aan tapas staan. Voorts twee soorten sla en brood.

Na de uitgebreide tapas dragen de twee cocineros, Poldo & Pepe, ter bezichtiging (áfblijven!) de forse pan Paella Autèntica de zaal in. Hierna zal er per tafel uitgeserveerd worden. Paella Autèntica?! Mét vis én kip! Dat is eens wat anders dan toeristenrijst met drie garnalen! Samen zullen Paul en Jo vanaf ‘s morgens 10.00 uur in de keuken te keer gaan. Kleine afwijkingen i.v.m. verse inkoop zijn mogelijk.

Zangeres Veronique Jean en gitarist Henry Schuler spelen, begeleid door Joost Janssen op bas, accordeon en piano uit het keyboard, het resutaat van de jarenlange samenwerking is een mix van jazzstandards, Franse chansons, bossa nova, Spaanstalige- en gypsy muziek