Zondag 19 februari 2017 - 14.30
Vernissage - Dubbelexpositie Keramiek & Collages

Na de expositie in Brussel in Galerie Pascal Polar kunt u nu talrijke, kleurrijke én verrassende collages van Heleen dicht bij huis bekijken! Ook een mooie gelegenheid kennis te maken met het werk van Lisette van den Berg, een be- gaafd keramiste. De inleiding wordt verzorgd door Paul van den Camp en een feestelijk drankje en een hapje ho- ren er natuurlijk bij!


Lisette
van den Berg komt uit ’t Goy, Utrecht en woont sinds 1997 in Boukoul op Landgoed Blankwater. Ze volgde bij het Centrum voor de kunsten in Roermond een cursus keramiek. Het werken met klei daar betekende voor haar een creatieve uitdaging. Om alle moge- lijkheden, die klei biedt te onderzoeken besloot ze de 3 jarige keramische vakopleiding te gaan
volgen bij de Stichting Bevorde-
ring Beroepsopleiding)in Gouda.
Hierin heeft ze het draai- en
handvormproces geleerd. Daar-
na heeft ze bij de SBB nog een
extra leerjaar glazuren gevolgd
bij Mieke de Groot. Bij de uitvoe-
ring van haar werk gebruikt ze
plakken klei, die ze daarna in reepjes
snijdt en vervolgens als de plakken de
juiste hardheid hebben aan elkaar
bevestigt tot allerlei objecten,
constructies en vormen. Zie blank.water@planet.nl


Tot 19 februari a.s.!
Met een inleiding door Paul van den Camp en muzikale bijdragen van Joost Janssen! zie www.quintaessentia.nlHeleen
Het werken aan collages vindt zijn oorsprong in haar beroep als kleuterleidster. Vaak is het een mix van stof, papier en andere ma- terialen. De thema's zijn zeer divers, van naieve afbeeldingen tot kleurrijke portretten. Het zijn voorstellingen waar je met een glimlach naar kijkt en iedere keer weer nieuwe details in ontdekt! En... Collages maken is spannend. Zij is dol op het van knippen en plakken. Het mooiste is, dat er vaak geen plan nodig is om te beginnen. Collages maken is een voortvarende manier om spontaan te ontwerpen. ‘Ik verander onbeduidende gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven zoals snoeppapiertjes, stukken behang, ansichtkaarten en nog veel meer, in compleet andere afbeeldingen. Het is een manier om het dagelijks leven te vieren op een nieuwe en bezielde manier!’ Zo ook deze collage met als titel ‘Aan Tafel’. Want kijkt u maar eens heel goed!