VRIJDAG 7 APRIL 2017 -  190.00 UUR
WIJN & SPIJSAVOND - WIJNEN UIT DE PFALZ

Yvonne en Rob Vossen hebben op hun reis in de Pfalz bepaald niet stil gezeten! Maar liefst acht wijnboeren werden bezocht. Bij de een smaakte de wijn nog beter dan bij de ander. Uiteindelijk zijn ze toch uitgekomen bij een wijnboer met werkelijk fantastische wijnen, zowel rood als wit: Frank Hohn. Alle wijnen op deze avond zijn afkomstig van zijn wijngoed ‘Immengarten Hof’. Frank staat in de Pfalz te boek als een van de meest belovende jonge wijnboeren in de regio. Wat verder opvalt is dat de wijnen, zeker als je ze vergelijkt met wijnen uit de aanpalende Elzas, mooi droog zijn en dat de prijzen zeer schappelijk zijn.

De wijnen die we gaan proeven zijn dus afkomstig uit Rheinland Pfalz. Met zijn 1800 zonuren heeft deze streek een bijna mediterraan klimaat. Rhein- land Pfalz staat onbetwist aan de top van de wijnstreken in Duitsland. Het is tevens het grootste wijngebied ter wereld voor Riesling. Het gebied heeft 225 vierkante kilometer aan wijngaarden en er worden jaarlijks maar liefst 2,25 miljoen hectoliter wijn geproduceerd.

De kosten voor deze avond bedragen slechts €17,50 p.p. voor een royale en gezellige proeverij van maar liefst tien wijnen én een keur aan heerlijke hapjes uit de keuken van Théleme.

Mensen die al vaker op deze avonden zijn geweest weten dat men niets te kort komt. Na afloop heeft men echt gegeten én gedronken! Echter, er kunnen slechts 35 personen aan deze avond deelnemen, dus als u er bij wilt zijn, schrijf dan per omgaande in. Wie het eerst komt, het eerst maalt! Uiteraard is na afloop van de proeverij volop de gelegenheid om deze wijnen bij Rob en Yvonne te bestellen en nog een lekker glas wijn te drinken aan de bar of in de mooie serre en in een gezellige ambiance na te praten over deze avond

Wit
Muller – Thurgau
Auxerrois
Riesling
WeissBurgunder
Sauvignon Blanc

Rosé
Konigin Rosé

Rood
Dornfelder
St. Laurent
SpatBurgunder
Lemberger

Rob & Yvonne Vossen i.s.m.
Galerie-Restaurant Thélème
Dorpsstraat 109 6042 LB Roermond www.theleme.nl