Light verse is een benaming voor die gedichten die een wat lichtere, meer speelse toon hebben. Drs. P ontwierp er de Nederlandse term plezierdichten voor. De vorm kan velerlei zijn zoals sonnet, ballade, kwatrijn, ollekebolleke. In light verse staat het spelen met taal en versvormen centraal. Elke onderwerp kan de plezierdichter inspireren, maar de uitwerking ervan is altijd humoristisch of geestig. Quirien van Haelen en Frits Criens zijn al vaker bij ons te gast geweest en bij velen van u bekend. Quirien kwam met het idee om dit maal met z’n drieën in Thélème op te treden.

In november is het Nederlands kampioenschap light verse. Quirien is genomineerd en hij doet mee om te laten zien dat overal light verse in zit. Daarnaast is uit Midden-Limburg Frits Criens sr. genomineerd, ja de vader van Quirien! Frits Criens ontwikkelde zich steeds meer als prozaschrijver. N.a.v. zijn roman ‘Vergeten Oorlog’ organiseerde Thélème zelfs een avond met een origineel Oorlogsmenu. Sinds 2010 traden Vader en Zoon Criens nog maar twee keer samen op, in de Boer-Zoekt-Vrouwspecial van Ivo Niehe en… in Thélème. Voorts en heel verrassend: Machiel Pomp. Heel lang geleden bekend uit het cabaret en volstrekt nieuw in de humorpoëzie. Hij woont in Posterholt en geeft les op Lyceum Schöndeln. In 2016 was daar ineens een sonnet, pardoes opgeborreld tijdens één van zijn dagelijkse wandelingen. Vanaf dat moment benutte hij het mijmeren in de buitenlucht regelmatig om ingevingen uit te werken en zinnetjes te boetseren. Midden-Limburg heeft maar liefst 3 van de 10 genomineerden en is daarmee uniek in de wereld. Quirien: “Ik zeg: Thélème: broeinest voor light verse. Voor míjn carrière waren jullie er -jaren geleden- in elk geval precies op het juiste moment!” Reserveer tijdig, er zijn maar 35 plaatsen!

Zoals al genoemd: deze keer eens een andere opzet! Een keur aan kleine maar verfijnde gerechten uit de keuken van Thélème zoals: lepelamuse van zalmmousse met dille, kreeftensoepje met vanilleroom, gerookte eendenborst op radicchio met een frambozendressing, bladerdeegbakje met een tomaat-basilicum coulis, Spaans gehaktballetje met salsa, groene asperges met rucola gerookte Noorse zalm met  honing-limoendressing en een kwarteleitje, zalm met romige saffraansaus en in knoflook en witte wijn gebakken gamba, stukje sous-vide gegaarde procureur met een krachtige rode wijnreductie en een bolletje aardappelpuree, zacht gegaard kwartelboutje. Definitieve invulling op de avond zelf.

En dat alles -mét optredens van de drie dichters- voor slechts 24,50!

ZATERDAG 16 DECEMBER 2017 - 19.30
LIGHT VERSE with LIGHT DINNER