PROGRAMMA JANUARI - JULI 2019


VRIJDAG 22 MAART - 19.00
ZATERDAG 23 MAART - 19.00
ZONDAG 24 MAART - 14.30
WIJN & SPIJSAVOND PORTUGAL

Maar liefst twee avonden én een zondagmiddag zoveel belangstelling is er!

Na het geweldige succes afgelopen jaar van de Wijn & Spijsavond Oostenrijk, dit maal als thema... Portugal. Enkele jaren geleden ook al eens als proeverij en toen al zaten er verrassende wijnen bij. Yvonne en Rob Vossen verzorgen de heerlijke wijnen en Heleen en Jo Stevens gaan u weer verwennen met een keur aan bijpassende hapjes. Liefhebbers van zowel witte als rode kwaliteitswijnen komen volop aan hun trekken.

Alhoewel ‘hapjes’... zorg in elk geval dat u van tevoren níet gegeten hebt want u kunt ervan uitgaan dat u na afloop van deze gezellige avond/middag wel zeer uitgebreid gegeten en gedronken hebt! En dat alles voor slechts 20,50 per persoon.

Om stipt 19.00 uur (14.30 op de zondag) starten we. Na alvast enkele hapjes om de honger te stillen, neemt Rob u mee op een reis door Portugal en zijn fantastische wijnen. Wijnen die in Nederland jammergenoeg nog veel te onbekend zijn. De kosten voor deze avond bedragen 20,50 en dat voor de proeverij (geen zielige bodempjes!) van acht wijnen én al het eten tussendoor. U hebt al lang gemerkt dat het hier geen ‘verkoopdemonstratie’ betreft. Bestellingen zijn van harte welkom maar er is absoluut geen koopverplichting. Voorop staat het beleven van een gezellige middag/avond met mooie en onbekende wijnen én volop lekker eten.

Echter, er kunnen slechts 35 personen aan de middag/avond deelnemen, dus als u er bij wilt zijn, schrijf dan per omgaande in. Vol is vol! Uiteraard is na afloop van deze proeverij de gelegenheid om deze wijnen te bestellen en nog een lekker glas wijn te drinken.

ETEN

Wat tapas zijn in Spanje, dat zijn de
Petiscos in Portugal!

Bij de Witte Wijnen - Vis en Garnalen
Pastéis de Bacalhau - Kabeljauwkoekjes
Camarões descascados cozidos em vinho branco e alho
- Gepelde gamba's in witte wijn en knoflook gebakken
Gefrituurde uienringen - Anéis de cebola fritos
Espadilha defumada com tomilho e limão -
Gerookte sprot met tijm en citroen
Sardinhas  Fritas tempura - Gefrituurde sardientjes
Mexilhões empanados - Gepaneerde mosselen

Bij de Rode Wijnen - Vlees en kaas
Espeto de frango com molho picante e limão - Kipspiesje met pittige saus en citroen
Carne com presunto - Rundvleesrolletjes omwikkeld met ham - Cogumelos assados no alho - In knoflook gebakken champignons - Almôndega em molho de tomate - Gehaktballetje in tomatensaus -
Platô com queijos, presunto, salsicha, azeitonas e pão -
Plateau met kazen, ham, worst, olijven en brood

Top Olijfolie
Pão com azeite e sal grosso -
Brood met olijfolie en grof zeezout
om te dippen


Comida saborosa - Smakelijk eten!

WIJNEN

Na zorgvuldige selectie door Rob & Yvonne...

Wit Bubbel
WOP’s Vinho Frisante Branco


Wit
Vinho Verde
Confidential Branco
Palha Canas Branco


Rood
Monte das Promessas Tinto
Colossal
Barrocal
Dalamquer

ZATERDAG 6 APRIL - 19.30
DINER THELEME MET MUZIEKRECITAL SONGS OF TRAVEL

Hein Moors heeft Suus van Petegem en Gerard Leurs weer zover gekregen! Een geweldig optreden tussen de gangen door. Dit maal met de ‘Songs of Travel’ van Ralph Vaughan Williams op basis van de teksten van Robert Louis Stevenson. The Songs of Travel maakten een grote indruk op het publiek en op de muzikale kringen van die tijd (rond 1900). Een tijdgenoot herinnerde zich in zijn autobiografie: "Voor ons, muziekstudenten in Cambridge was Vaughan Williams een magische naam; zijn Songs of Travel stonden op elke piano”. Maar dit is niet alles! Hein draagt de tek- sten in een Nederlandse hertaling van Bavo Hopman voor en... Hein heeft Heleen gevraagd te zorgen voor bijpassende collages die als achtergrond geprojecteerd worden. Laat u verrassen! Voeg daarbij de keuken van Thélème en u bent verzekerd van een zeer geslaagde avond.

Uitgebreide info over de recital zie hier!

MENU THELEME

AMUSE IN DE SERRE
stukje gerookte eendenborstfilet met zongedroogde tomaat en geroosterde en gesuikerde walnoot

VOORGERECHT
In witte wijn en knoflook gebakken, reeds gepelde, gamba’s met een garnituur van rucola en een honing-limoendressing óf
ambachtelijke paté op een bedje van radicchio besprenkeld met een dressing van verse frambozen, augurkenrelish

HOOFDGERECHT
gesmoorde reebout met een heerlijke wildsaus, een
puree van pastinaak en rode kool met stukjes appel
óf
een rijkgevuld vispotje naar Zuid-Afrikaans recept van Jo’s broer, torentje van spinazie en krielaardappeltjes met een vleugje rozemarijn

NAGERECHT
bavarois met aardbeien-limoenpeper en een saté van verse ananas met muntsuiker

Driegangendiner mét amuses PLUS een prachtige muziekrecital tussen de gangen door voor 33,50 - Zaal open vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan vanaf nu. Er zijn op voorhand al 15 reserveringen binnen en er zijn maar 32 plaatsen. Wacht dus niet met reserven!