Bi(bli)ografie
Quirien van Haelen

Ik ben geboren op 22 april 1981. 
Ik heb eerst twee jaar verkeerskunde (HTS) gestudeerd in Breda, vervolgens overgestapt naar de lerarenopleiding Nederlands in Sittard. 
Lievelingsvakken zijn taalkundige vakken waar men op een wiskundig niveau bezig is met taal. Structuren in teksttypen en taalgebruik spreken me aan. Ook tekstopbouw en opmaak boeien me zeer. Ik heb een hekel aan vaag en slordig taalgebruik.

Mijn hobby's zijn uitgaan en lezen en schrijven. Mijn grote prozavoorbeeld is Jan Cremer, mijn favoriete dichter is Drs. P.
In december 2000 begon ik met mijn grootste hobby: versificatie. Versificatie houdt in: net zo lang sleutelen aan een tekst, totdat hij perfect rijmt en in een klassieke versvorm past.

Voordat ik begon had ik diverse theoretische werken over metrische vormvaste poëzie gelezen. In juli 2001 debuteerde ik met het gedicht 'Heavy Metal' in het literatuurtijdschrift 'De tweede ronde' van uitgeverij G.A. van Oorschot. Daar stonden in maart 2002 weer twee gedichten van mij in. 
Verder publiceer ik gedichten bij uitgeverij Liverse uit Dordrecht. Bijvoorbeeld in de verzamelbundel 'Geld Geldt' (tezamen met Drs. P, Ivo de Wijs eva.) en op www.liverse.nl. Bij Liverse zal in november 2002 een vader/zoon bundel verschijnen. Die heb ik samen met mijn vader, Frits Criens geschreven.
In april verscheen er een verzamelbundel van Limburgse amateurdichters onder de titel 'Roos en Rede' Daar sta ik met 5 verzen in.

Ook heb ik een Euriade jeugd-literatuurprijs gewonnen en een Roos en Rede publieksprijs in een voorronde van de Roos en Rede poëziewedstrijd. De finale moet nog komen...

Ik treed ongeveer één of twee keer per maand op.

Klik hier voor een drietal gedichten...