TRIO  JOHN  VAN  SCHAIJIK

Het programma van deze formatie zit vol met verrassingen en bestaat uit een mengeling van klassieke, Spaanse en Indiase muziek in een bed vol jazz Theaterhotel De Oranjerie schreef al eerder: 'De enthousiaste reacties tijdens hun koffieconcerten maken duidelijk dat hun optredens zeer in de smaak vallen. In de moderne jazz die het trio speelt zijn vele invloeden te herkennen. Toch heeft het trio een unieke stijl ontwikkeld. Natuurlijk wordt er geïmproviseerd, zodat ook bekende nummers iedere keer weer anders klinken. Voor de drie muzikanten: John van Schaijik, Ger Arts en André Staalhuizen is het steeds weer een uitdaging om enerzijds de structuur van het stuk te volgen en aan de andere kant de expressie van hun eigen muzikale gevoel zo vrij mogelijk de loop te laten'.

Het trio speelt 2 februari 2003 in 'Het Achterhuis' in de Voorstad St. Jacob, zaterdag 29 maart 2003 tijdens de JazzNight in Theaterhotel De Oranjerie en dus zondag 4 mei 2003 in Thélème.

John van Schaijik / Contrabas, Gitaar
John van Schaijik begon zijn jazzgeschiedenis eind jaren vijftig als gitarist. Hij speelde mee in diverse groepen en in jamsessions van de Haagse Jazzclub. Vervolgens legde hij zich ook toe op de contrabas (de eerste kocht hij van John Engels Sr.!)  en speelde beide instrumenten in allerlei formaties, variërend van dixieland tot modern. Met het huidige trio slaat zijn spel nieuwe, spannende, wegen in.


André van Staalduinen / Slagwerk
André van Staalduinen heeft in de jaren zestig en zeventig als professioneel jazzdrummer onder andere in Amerika gewerkt. Hij heeft het maken van jazz geleerd van John Engels Sr, die hem ervan doordrongen heeft dat een slagwerker muziek dient te halen uit zijn drumstel. Hij hoopt nog lang in dit trio te kunnen spelen want "Er zijn nog zoveel mooie verhalen te vertellen aan het jazzminnende publiek."


Gert Arts / Piano
Gert Arts ontdekte op 15-jarige leeftijd de moderne jazz. Hij was diep onder de indruk, kocht platen en begon stukken op het gehoor na te spelen en erop te improviseren. Zo ontwikkelde hij een eigen stijl. Pas later kwam daar de muziektheorie bij. In de loop der jaren heeft hij in verscheidene jazzensembles en workshops gespeeld, o.a. met de Amerikaanse trompettist Charles Green.