Vanuit haar beeldende, vormende en visionaire kracht vertaalt Marga Adama de energie van haar schilderijen en gedichten in pianocomposities en songs. 

Marga is een volstrekt onafhankelijke weg gegaan. Ze heeft telkens ruimtes om zich heen weten te creëren, waarin exposities, concerten en performances plaatsvonden. Haar beeldende kunst bevindt zich in particuliere- en overheidscollecties en wordt zowel in binnen- als buitenland tentoongesteld.

'Het 'eindproduct' is in al mijn disciplines een proces. Dat betekent verwerken, herschrijven, repeteren en schilderen in lagen. Twee a drie maanden voorbereiding, keuze van werken, nieuw beeldend werk maken, muziek instuderen , teksten schrijven. Soms duurt dat zes jaar, soms binnen een paar maanden. Ik wil met mijn werk bereiken dat mensen in staat zijn om ermee te communiceren en toegang krijgen tot een wereld van kleur, schoonheid en verwondering'.

Ik ben geïnspireerd door thema's zoals, reizen, mythen, archeologie, kleurenleer, natuur, vrouwen, die een verwerking krijgen in schilderijen, 'Scrolls' of werken op papier. Inspiratiebron is o.a. het gedachtegoed van Kandinsky, (abstract) Picasso (transformatie), Matisse (pure schoonheid en kleurgebruik) en Joseph Buys' sociale structuren. Centraal staat telkens het zoeken naar een oplossing van zwaartekracht in lichtkracht. Teksten zijn een verwerking van dit

Adama verbindt beeldende kunst, muziek en tekst. Vertolkt haar schilderijen op de vleugel en zingt haar gedichten tijdens concerten. Zij heeft een groot aantal hommages gecomponeerd aan grote kunstenaars en deze uitgevoerd zoals Hommage aan Dali, Picasso, van Gogh, Maria Callas, Beethoven. Zij geeft nu concerten op aanvraag voor groepen, bedrijven of op kleinere concertpodia.

EXPOSITIE MARGA ADAMA
voorbeelden van haar werk zie
www.madama.nl