Hub Quaedvlieg
Bij binnenkomst in het atelier van Hub wordt de argeloze bezoeker ondergedompeld in een bad vol kleuren. Ze spatten van de doeken. Vaak met prachtige stilistische vondsten maar bovenal: warmte!

Zo ook Hub. 'Willen jullie koffie?' Dat willen Heleen en ik en we eten gezellig nog wat chocolade Paaseitjes uit de grote schaal die op tafel staat. Even later tovert hij vanachter een schilderij een goed verstopte en perfecte Spaanse wijn tevoorschijn.... 

We bekijken de talloze schilderijen die her en der verspreid hangen of zijn opgeborgen. Alles dik onder het kleistof want Hub geeft in deze ruimte aan een achttal cursisten zijn cursus keramiek.

We kennen Hub al veel langer.
Uitgeverij Peregrinus in Roermond heeft acht jaar geleden een boek van hem uitgegeven. Hub schrijft nog steeds: proza en poëzie. Dat is te merken want op sommige doeken lopen schilderen en dichten in elkaar over.

Hub (1931), momenteel woonachtig in Heythuysen is beeldhouwer, schilder en schrijver. Hij studeerde aan de Stadsacademie en aan de Jan van Eyckacademie te Maastricht. Bij zijn afstuderen ontving hij de beeldhouwersprijs van de gemeente Heer.

Opdrachten voor o.a.:
- HTS Heerlen (groot reliëf);
- Stadspark Kerkrade (beelden);
- St. Jozefkerk Den Haag;
- Revalidatiecentrum Hoensbroek.

Exposities o.a. in:
- Gemeentemuseum Roermond;
- Stadsschouwburg Heerlen;
- Kritsraedhuis Sittard;
- Gemeentemuseum Heythuysen en diverse galerieën.