Frits Criens Junior & Frits Criens Senior in Thélème !In de nieuwe editie van Gerrit Komrij's Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw, is het gedicht 'Côte d'Azur' van Quirien van Haelen opgenomen. Voor zover bekend is Quirien van Haelen daarmee de jongste dichter die in deze bloemlezing is opgenomen.

In de boekenweek verscheen bij Uitgeverij Liverse een vouwblad met vier gedichten met als thema Frankrijk. De titel is Père & Fils. De gedichten komen uit de bundel Vader & Zoon en zijn van Quirien van Haelen en vader Frits Criens. Quirien heeft een aantal organisatoren (waaronder Thélème) die hem vanaf het begin een podium boden een leuke bedankbrief geschreven. Daarbij als bijlage een bibliofiele uitgave van enkele gedichten uit de bundel 'Vader & Zoon'. De bundel bevat 72 lichte gedichten. De dichters hebben maar liefst vijftien verschillende versvormen gebruikt.

Een van de vele recensies: Sven Ariaans over Quirien's slam op de voorronde van de poëzieslag: 'Het uiterlijk van de tweede kandidaat van de avond, Quirien van Haelen, beloofde wat dat betreft al een stuk meer. Met een rode, twee potten vet bevattende kuif boven zijn lange zwartgeklede lichaam kondigde de 21-jarige poëet uit Haelen zijn eerste gedicht aan met de woorden 'Heavy Metal'. Wie echter vervolgens een autobiografische ode verwachtte aan een levensstijl kwam bedrogen uit, want Quirien bleek allesbehalve een zelfbeschrijver te zijn. Met zeer intelligent light-verse belichtte hij de meest uiteenlopende thema's, waarbij hij een cabaretesk hoogtepunt bereikte met een 'Opstel Frans'; een gedicht waarin hij door middel van klemtonisch gegoochel met fonetisch Frans het publiek tot achter in de zaal aan het lachen kreeg'.

Frits Criens Senior is als light-versedichter bekend van 'De tweede ronde' en de bundel 'Vader & Zoon'. Ook schreef hij diverse boeken en dichtbundels in het Haelens, een Limburgs dialect. Voor de film 'Boerinnenleven' die door de provincie toert schreef Frits Criens vijf liedteksten. Onlangs verscheen de nieuwe avondvullende komedie bij Toneeluitgeverij Grosfeld, getiteld 'Verborgen Talent'. In voorbereiding: 'Liefde uit blik', 64 lichte verzen rond het thema liefde. Een aantal gedichten van Frits Criens is opgenomen in de bundel 'Het Latijn van Japan'. Frits schrijft voor Dagblad de Limburger zijn wekelijkse column 'Modertaal'. Begin mei verscheen 'De Elf geboden', met nieuw light-verse van alle coryfeeën. Deze bundel werd samengesteld door Frits Sr. en Hendrik-Jan Bosman.

Al eerder aangekondigd maar nu is het eindelijk zover: op zondagmiddag 23 mei een optreden van Frits Criens Sr en Frits Criens Jr. Met hun unieke vader-en-zoon-duoslam weten ze het publiek te overtuigen. Als muzikale gast: Myrthe van Oeffelen, piano en zang. Entree gratis!