Marc Huynen - Trompet
heeft gestudeerd aan de conservatoria te Maastricht (jazz) en Hilversum (lead trompet). Big band clinics gevolgd bij oa. Jerry van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Rob Pronk, Vince Mendoza, John Clayton, Bill Holman en trompetworkshops bij oa. Ack van Rooyen en Andy Haderer. Hij heeft gespeeld met oa. Toots Tielemans en Benny Baily, op festivals als Jazz Mecca Maastricht en de Leverkusener Jazz Tage. Pas geleden met de Cubopcity-Big band olv. Lucas van Merwijk een tournee in het Caribisch gebied gedaan. Verder gespeeld met het Glenn Miller Orkest van Wil Salden. Naast een eigen kwartet actief in de Euregionale big band "Brownie Speaks" en leider van de SLIM/Kumulus Big Band. Docent trompet aan de muziekscholen te Heerlen en Maastricht.

Jo Didderen - Bas
is onder meer bekend als bassist van de Mijke Loeven Band. Met deze groep maakte hij twee cd's en speelde hij op het North Sea Jazz festival van 1995. In de Nederlandse jazzwereld maakte hij echter vooral naam als stuwende kracht achter het succesvolle (en hyperactieve) trio 'Sprink-huizen Fennis & Didderen'. De muziek van deze prettig gestoorde band is een kruising tussen, jazz, rock(abilly), country en pure improvisatie. In een poging gezapige sferen te doorbreken werden enkele jazz-standards met een scheurgitaar bewerkt en van nieuwe, frisse grooves voorzien. 'Freebop-Crossover-Ballad-BluesJazz'. Daar kan je alle kanten mee op en dus heeft de gemiddelde muziekliefhebber er weinig aan. Maar hoe het beestje ook genoemd wordt, opvallend is dat alledrie de leden van de band met succes het Haags Conservatorium hebben doorlopen. Jo Didderen kan zelfs met trots een CV laten zien waarop zijn naam in begeleidingsbands vermeld staat van grootheden als Pat Metheny en Dizzy Gillespie. Jo staat bekend om zijn warme en melodische solo's.  Daarnaast heeft hij altijd in rock/pop-bands gespeeld en schrijft hij voor het blad Heaven. 

Joost Janssen - Pianostaat achteraan in dit rijtje omdat hij de meeste informatie geleverd heeft. Dankzij deze ultieme regelneef spelen deze mensen echter wel in Thélème, waarvan akte! Als pianist speelt hij behalve pianosolo ook met de  bluesband The Bluescrowns, wereldmuziek in de band  Ijdi en met Q's-tet, een steeds van bezetting wisselende Jazzband met vaste gasten als Iris Romen, Tom Francois, Hub Boesten, Peter Hermesdorf, Mark Huynen, Paul Voestermans, Henri Schuler, Jo Didderen, Geert Roelofs, Roy Vogels en Bart Spits. Deze optredens kunnen in bezetting variëren van duo tot zo'n halve bigband Joost heeft het conservatorium in Maastricht  gedaan  (jazz). Zijn echte leermeester (en vriend) is ongetwijfeld Irv Rochlin, de beroemde pianist, schrijver en componist uit Amerika. Voor Stg. Jazzin organiseert hij in Theater Hotel de Oranjerie in Roermond maar liefst twee jaarlijkse festivals: de BluesNight en de JazzNight. De Jazznight is een nieuw initiatief in een stad met een rijk jazz verleden. Roermond, als eerste stad in Neerlands jazzhistorie met een (openlucht)jazzfestival staat weer terug op de vaderlandse jazzagenda!


Voor boekingen...
0475 - 317480
joost.janssen@home.nl