VRIJDAG 28 JANUARI 2005
WIJNPROEFAVOND 
Wij waren zeer verrast bij het proeven van de
uitstekende Duitse wijnen die Geert Groenendal meebracht!
Wat is dít?  Zijn dít echt Duitse wijnen ?

Zie ook www.wijnfles.nl  !
Op deze avond een presentatie en natuurlijk het proeven van exclusieve en kwalitatief verrassend hoogstaande rode, witte en rosé wijnen uit ons buurland Duitsland. Ook wel het meest ondergewaardeerd wijnland van Europa. De wijnen die u op deze avond kunt proeven worden nog op de traditionele wijze geproduceerd, zonder toevoegingen van kleurstof, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Wijnen gemaakt van bekende druiven als de Riesling maar ook van minder bekende druivenrassen als de St. Laurent of de Scheurebe.

Alle wijnen die op deze avond worden aangeboden komen uit het Duitse Pfalzgebied.Het 'Toscane van Duitsland' zo wordt dit wijnbouwgebied ook wel genoemd. De Pfalz is zeer in trek vanwege het gunstige klimaat. In het gebied groeien amandelen, vijgen, citroenen en uiteraard veel druivensoorten. 

Deze regio heeft landschappelijk veel met de Franse Elzas gemeen, en dit geldt ook voor de wijn. Hier worden de meest 'Franse' wijnen van Duitsland gemaakt. Naast de witte wijnen treft men hier steeds meer rode wijen aan.

 De wijnstreek omvat een smalle strook van ongeveer 80 kilometer lang van noord naar zuid en tien kilometer breed. Door de aanwezigheid in het westen van het Haardtgebergte,welke de druivenstokken beschermt tegen koude oostenwind en in de zomer warmte conserveert, heeft men hier een voor wijnbouw uitstekend klimaat. De bodems zijn licht en gevarieerd met leem, löss en zandsteen. 

Klassieke druivensoorten worden ge-bruikt: Riesling, Weißburgunder (Pinot Blanc), Grauburgunder (Pinot Gris) en Spätburgunder (Pinot Noir). De wijnen zijn veel voller dan in de Moezel en vriendelijker dan in Rheingau. Rijp fruit, met abrikozen, perziken, citrus.

Veel wijnbouwers zijn hier zeer innovatief en maken meestal droge (!) wijnen die tot de meest gastronomische van onze Oosterburen behoren.

Naast een uitleg over de wijnen kunt u op deze avond van de diverse wijnen uit dit gebied genieten. Uiteraard zorgen wij voor bijpassende kazen en (stok)brood.

Gaat alleen door bij voldoende deelname. Bent u geïnteresseerd?

Laat snel even weten! 

Deelname aan de presentatie,
de proeverij en de kaas met brood kost 7 euro per persoon. 

Absoluut geen aankoopverplichting!