ZONDAGMIDDAG 17 APRIL A.S.
14.30 - 18.00
entree 3,50

BLUE NOTE SEXTET


Blue Note Sextet laat "vergeten" muziek" in een jazzjasje swingen.

"Een genre muziek dat je bijna nergens meer 'live' hoort." Zo omschrijft de Roermondse bassist John van Schaijik de doelstelling van het Blue Note Sextet, waarvan hij de muzikale leider is.
"Het gaat daarbij vooral om swingende nummers uit de jaren '60 en '70, overgoten met een jazz-sausje." Veel van de muziek die het Blue Note Sextet speelt is afkomstig uit het Amerikaanse jazz- en songbook-repertoire. Daarnaast opereert de band ook nog in de hoek van de blues en de Latin-music".


Het Blue Note Sextet bestaat zowel uit (ex-)beroepsmusici als getalenteerde amateurs. 
 
Zo is John van Schaijik van beroep architect en verdiende Frans van Hees jarenlang de kost als agent in meubelen. Trompettist John Weusten uit Stein werkte bij de politie (en speelde ook bij de  Politiekapel) en tenorsaxofonist Stijn de Vries is huisarts in Roermond. 

Vóór zijn overstap naar het Blue Note Sextet versterkte hij de saxfoonsextie van de Big Band Boesten. De beroepsmusici zijn altsaxofonist en fluitist Jan van Rijbroek uit Roggel, die jarenlang bij de Marinierskapel speelde, en de Roermondse muziekdocent Sevrien Schreurs die als gitarist in het sextet opereert.